Pascale Dekker

c7e8b6612089-PDFTt_charlene_6.jpg

Pascale Dekker

info@pdfotografie.nl

@pd_fotografie

http://pdfotografie.nl

Country

Netherlands

State / Region

Zuid Holland

Photographer

ABOUT

Ik ben gespecialiseerd in boudoirfotografie, dus ik fotografeer hoofdzakelijk vrouwen. Vaak wordt dit uitgevoerd door mannelijke fotografen, maar ik denk dat het een pluspunt is dat ik een vrouw. Het is een beetje een girls night out, een boudoirsessie. Heel gezellig en ontspannen vrouwen onder elkaar, maar ondertussen is het ook keihard werken. Met elkaar werk je aan een geweldig resultaat!

Pascale, what are your passion and aspiration in life? How did you start as Photographer?

Zoals ik eerder aangaf begon ik met fotografie omdat ik iets creatiefs wilde doen. Ik ben altijd geÌønteresseerd geweest in kunst en in fashion. Ik schreef verhalen, maar alleen voor mezelf. En nu wilde ik iets anders doen. Ik weet dat ik niet echt goed ben in tekenen of schilderen en ineens kwam ik op fotografie. Het heeft mijn leven veranderd. Ik heb mijn passie gevonden!

Who is your inspiration in life Pascale? How do you stay inspired as a Photographer?

Tegenwoordig is internet een grote invloed maar ik probeer toch zo min mogelijk naar andere fotografen te kijken. Ik kan zomaar door een stuk uit een film of een videoclip een idee halen. Of soms uit mijn fascinatie voor de Renaissance. Ik vind kleding uit die periode prachtig!

We all make mistakes Pascale; we wish we could take back. What was the mistake you made in the past that you wish you can take back?

Ik zit nog middenin een leerproces en ik kom erachter dat ik alleen ja moet zeggen op dingen waar ik 100% achter sta. In het verledwn heb ik dus te vaak ja gezegd op iets waarvan ik achteraf dacht dat had ik beter niet kunnen doen. Zonde van mijn tijd en energie.

Pascale, How do you describe yourself in terms of working with clients?

Ik denk dat ik mensen goed op hun gemak kan stellen en heel rustig en ontspannen te werk ga. Ik vind het belangrijk dat de sfeer goed is.

Please tell us, Pascale, how do you prioritise work, social life, friends, and family?

Omdat ik zelfstandige ben gaat mijn werk eigenlijk 24/7 door. Ik moet mezelf soms echt afremmen. En dat doe ik dan ook, maar dat vind ik soms lastig. Ik heb 2 volwassen kinderen die nog thuis wonen en een man en die willen ook aandacht

Pascale, please give us an example of a time when you were able to persuade someone to see things your way at work successfully.

Ik heb niet het gevoel dat ik mensen hoef over te halen om iets te zien zoals ik het zie. Bijvoorbeeld tijdens shoots is het echt samenwerken wat we doen; de visagiste, het model en ik. Ik heb natuurlijk wel een idee in mijn hoofd van hoe ik het ongeveer wil hebben maar ik sta open voor de mening van een ander

Pascale please tell us about your proudest professional accomplishment as a Photographer.

Wanneer een klant of model heel blij is met het eindresultaat, daar word ik echt gelukkig van! Daar doe ik het voor! Bijvoorbeeld een klant die een foto van mij heel groot boven haar bed heeft gehangen. Maar ook wanneer een foto van mij gepubliceerd word. Laatst had de OekraÌøense fotograaf Dan Hecho een foto door mij gemaakt tijdens een workshop van hem, gepost op zijn Facebookpagina en erbij gezet dat hij het zo mooi vond! Mijn dag kon niet meer stuk!

Pascale, please give us an example of a time you were able to be creative with your work. What was exciting or difficult about it?

Onlangs nog, ik wilde een hairflip uitproberen. Helaas was het haar van het model teveel gestyled dus het gaf niet echt mee, maar het was leuk om te doen

What advice would you give to the people who want to be successful as a Photographer?

Volg je hart en geef nooit op!

Photo Credits:

Photographer: Pascale Dekker @pd_fotografie